Debitmetre electromagnetice cu baterie


Instalare:
1. Funcționarea bateriei

• Ieșirea impulsului și modulele atașabile RS 232/RS 485 trebuie sã fie conectate la echipamente care sã îndeplineascã Directiva pentru Voltaj Scãzut (LVD) pentru a fi considerat sigur. Izolația din ieșirea de impuls a MAG 8000 & MAG 8000 CT este numai o izolație funcționalã.
• Bateriile pe litiu sunt sursele pri...


Instalare:
1. Funcționarea bateriei

• Ieșirea impulsului și modulele atașabile RS 232/RS 485 trebuie sã fie conectate la echipamente care sã îndeplineascã Directiva pentru Voltaj Scãzut (LVD) pentru a fi considerat sigur. Izolația din ieșirea de impuls a MAG 8000 & MAG 8000 CT este numai o izolație funcționalã.
• Bateriile pe litiu sunt sursele primare de alimentare cu un conținut de energie ridicat. Acestea sunt proiectate pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de siguranțã. Cu toate acestea, ele pot prezenta un potențial risc, daca acestea sunt folosite abuziv electric sau mecanic. În cele mai multe cazuri, aceasta este asociatã cu generarea unei cãlduri exagerate unde presiunea internã ridicatã poate cauza ruperea celulei.

Astfel, urmãtoarele preacauții de bazã ar trebui respectate atunci când se manipuleazã sau se folosesc baterii pe bazã de litiu:
- Nu scurtcircuitați, reîncãrcați, supraîncãrcați sau conectați cu polaritate falsã.
- Nu expuneți la temperaturã mai mare de temperatura specificatã și ardeți bateria.
- Nu striviți, nu înțepați și nu deschideți celulele și nici nu dezasamblați ambalajele bateriei.
- Nu sudați sau lipiți pe corpul bateriei.
- Nu expuneți conținutul la apã.

Urmãtoarele precauții de bazã ar trebui sã fie respectate atunci când se transportã baterii cu litiu:
- Transportați numai în ambalaje speciale cu etichete speciale și cu documentație de transport.
- Luați precauțiile necesare la manipulare, transport și ambalare pentru a preveni scurtcircuitarea bateriilor.
- Masa brutã a pachetului este limitatã în funcție de tipul de transport. În general, masa brutã sub 5 kg este acceptabilã pentru toate tipurile de transport.

2. Instalarea mecanicã:

Direcția fluxului- Dacã procesul de direcție a fluxului este opusã direcției fluxului de pe eticheta senzorului, se pot restabili coeficienție de flux înainte via parametrul software FT327, factorul reglabil pentru client la „-1”.
Condiția de admisie și ieșire- Pentru a obține o mãsurare cât mai exactã a fluxului este esențial sã existe lungimi drepte minime ale conductelor de admisie și evacuare:
min. 5 diametre senzor pe intrare și min. 3 diametre senzor pe ieșire.
Conducte orizontale- Dacã se folosește „Detectare Conductã Goalã”, senzorul trebuie sã fie înclinat la 45° pentru a maximiza detectarea conductei pline și pentru a oferi calcule de volum corecte.

Instalarea fizicã a bateriei poate influența capacitatea bateriei. Capacitatea optimã a bateriei este obținutã cu ajutorul pachetului bateriei în poziție verticalã.

Conducte verticale- Instalarea recomandabilã este în conducte verticale/înclinate pentru a minimaliza uzura și depunerile de pe senzor.
Instalarea în conducte mari (MAG 8000)- Apometrul poate fi instalat între douã reductoare.
Instrucțiuni de instalare- Senzorul trebuie sã fie în permanențã umplut complet cu apã.
Prin urmare evitați:
• Aerul în conductã
• Instalarea la cel mai înalt puncy din sistemul de conducte
• Instalarea în conducte verticale cu evacuare liberã.
- Pentru conductele umplute parțial sau pentru conductele cu fluxul descendent și cu evacuare liberã, apometrul ar trebui sã fie poziționat într-o conductã în formã de U.

Instrucțiuni de instalare- Garniturile sunt instalate iar flanșa de conexiune trebuie sã aibã o suprafațã netedã și sã fie pe aceeiași linie cu senzorul. Se recomandã garnituri dar nu sunt incluse în apometru.
- Sfaturi pentru selectarea garniturilor:
• Folosiți numai garnituri plate din cauciuc.
• Grosimea 1...6 mm (0.0...0.02 ft) în funcție de gol/toleranțã.
• Diametrul interior nu trebuie sã pãtrundã în alezajul apometrului.
• Materialul ar trebui sã fie compatibil cu fluidul pentru proces.
• Duritatea ar trebui sã mãsoare maxim 75 durometri Profil A.
Egalizare potențialã- Egalizarea potențialã a lichidului sau împãmântarea este realizatã cu ajutorul unor electrozi încorporați. Electrozii leagã electric lichidul la contor pentru a oferi o mãsurare stabilã și exactã.
Legare și împãmântare- Corpul senzorului trebuie sã fie împãmântat folosind benzi de împãmântare/legare și/sau inele de împãmântare pentru a proteja semnalul fluxului împotriva zgomotelor electrice difuze și/sau fulger. Prin aceasta se asuigurã cã zgomotul este propagat prin corpul senzorului și o zonã de mãsurare mãsurare în cadrul corpului senzorului.
- Conductele din metal- Pe conductele din metal, conectați benzile la ambele flanșe cu șuruburi de 6 mm (1/4”). Benzile de legare / împãmântare sunt benzi de împãmântare care sunt premontate pe apometru și incluse cu apometrul
- Conductele din plastic- Pe conductele din plastic și pe conductele din metal aliniate, trebuie sã se foloseascã inele opționale de împãmântare la ambele capete. Inelele de împãmântarea nu sunt incluse în livrare.
- Combinații de conducte metalice și din plastic- O combinașie de conducte metalice și de plastic necesitã benzi pentru conductele metalice și inele de împãmântare pentru conductele din plastic. Benzile pentru legare/împãmântare, inelele pentru împãmântare și benzile nu sunt incluse cu senzorul.
- Toate benzile sau firele de împãmântare ar trebui sã mãsoare #12 AWG (sau mai grele) fir din cupru și conectate cu șuruburi de 6 mm.
Tubulaturã protejatã catodic- Trebuie sã se acorde o atenție specialã instalãrii contorului în tubulaturi protejate catodic.Izolați contorul de tubulaturã prin montarea unor
Manșoane și șaibe pe bolțurile flanșei și conectași un cablu între conducte, dimensionate pentru a suporta curentul catodic și influența mediului.

 Montarea senzorului la distanșã

 Sugestii pentru îngropare directã a senzorului de la distanțã:
- Senzorul de la distanțã este protejat la IP68/NEMA 6P și poate fi îngropat. Se recomandã folosirea pietrișului mãrunt, care mãsoarã cel puțin 300 mm (12 inch) în jurul întregului
senzor. Aceasta oferã o oarecare drenare și împiedicã solidificarea reziduurilor pe senzor. Ajutã și la localizarea senzorului în caz cã este necesarã excavarea. Înainte de a acoperi
pietrișul mãrunt cu pãmânt, sugerãm folosirea unei benzi de indentificare a cablului electric deasupra pietrișului. Cablul senzorului de la distanțã ar trebui sã fie introdus printr-un
tub protector din plastic de cel puțin 50 mm (2 inch).

 Cupluri de torsiune maxime permise- Bolțurile standard trebuie sã fie bine lubrifiate și strânse în mod egal în jurul garniturilor. Scurgerea / deterioararea asupra fluometrului sau
   asupra tubulaturii ar putea apãrea dacã bolțurile sunt prea strânse.
- Calculul cuplurilor de tensiune- Toate valorile sunt teoretice și sunt calculate pornind de la umrãtoarele premise:
• Toate bolțurile sunt noi iar selectarea materialului se face în conformitate cu EN 1515-1 tabelul 2.
• Materialul garniturilor care nu depãșește 75 durometri clasa A este folosit între fluometru și flanșele pereche.
• Toate bolțurile sunt galvanizate și lubrifiate corespunzãtor.
• Valorile sunt calculate pentru folosirea flanșelor din oțel carbon
• Fluometrul și flanșele pereche sunt aliniate corect.
 3. Conexiune electricã

 Instalarea electricã:

 Diagrama de conexiuni- 3.6 V DC conector baterie – interior și borne de conectare impuls sunt poziționate pe partea dreaptã a panoului PCB.
- Conexiunea pentru modulele cu interfațã atașabilã este poziționatã pe partea stângã.
 Diagrama de conexiuni RS 232- Un cablu de linie serial MODBUS trebuie sã fie protejat. La un singur capãt al fiecãrui cablu, protecția sa trebui sã fie conectatã la împãmântare protejatã.
  Dacã la acest capãt se folosește un conector, carcasa conectorului este conectatã la protecția cablului.
 Diagrama de conexiuni RS 485- Un RS 485 – MODBUS trebuie sã foloseascã o pereche echilibratã (pentru D+- D-) și un al treilea cablu (pentru partea comunã). Pentru perechea echilibratã
  folositã într-un sistem RS-485, trebuie sã se foloseascã o caracteristicã de impedanțã cu o valoare între 100 și 120 ohms. Protecția trebuie sã fie permanent
  conectatã la capsularea MAG 8000 sau MAG 8000 CT folosind clema de cablu.
- Terminațiile bare colectoare:- Toate rețelele pe baza sistemului RS 485 trebuie sã fie terminate corect pentru a funcționa corespunzãtor. Trebuie poziționatã o terminație la capãtul
   fiecãrui segment. Modulul MODBUS RTU poate permite adãugarea unei terminații de 120 ohm prin plasarea fixatorului alãturi de terminații în poziția „PORNIT”.
   Terminația este setatã pe „PORNIT” din fabricã.
 
 Normare închidere IP:

 IP68- IP67- normare închidere- Contorul este normat la IP68/NEMA 6P din fabricã ca și mãsurã standard. Dacã se folosesc manșoane pentru cablu, normarea închiderii IP68/NEMA 6P poate fi
   obșinutã prin turnarea pãrții inferioare a transmițãtorului cu ajutorul trusei de turnare Sylgard. Altfel se obține numai o normare IP67/NEMA 4.
- Pentru a asigura normarea închiderii IP68/NEMA 6P, respectați urmãrotii pași:
 1. Selectați dimensiunea manșonului care sã fie adecvatã dimensiunii cablului instalat.
 2. Inelul de etanșare este montat corect și adecvat și este lubrifiat cu gel.
 3. Trusa de turnare Sylgard este introdusã în partea inferioarã a carcasei.
 4. dacã este cazul reînnoinți punga cu Sylgard pentru a preveni condensarea în interiorul contorului.
 
 4. Operare

 Operare contor via cheie și afișaj- Contorul este prevãzut cu o singurã cheie și cu un afișaj simbolic pentru dialog optim.
- Afișajul- Afișajul este împãrțit în 3 zone. Zona superioarã cu simboluri pentru status informații. Zona d de mijloc cu infirmații reale, și zona inferioarã cu index pentru
  informații reale și meniul selectat. Anumite informații cupring informații suplimentare asociate iar afișajul parcurge automat informațiile. Dacã timp de 10
  minute nu s-a acționat cheia, afișajul se va opri și se va reîntoarce la meniul configurat inițial.
- Cheia- Existã trei modalitãți diferite în care cheia de interfațã va reacționa în momentul în care este acționatã: apãsarea scurtã a cheii pentru mai puțin de 2 secunde va
  face trecerea pe ecran la urmãtorul index sau meniu; apãsarea cheii timp de 2 pânã la 5 secunde va permite intrarea sau ieșirea dintr-un meniu; apãsarea cheii pentru
  mai mult de 5 secunde, în meniul operare (-) se va activa o resetare a valorilor selectate (de exemplu funcția totalizator sau de apel) indicate printr-un „r”
  intermitent. „r” intermitent indicã activarea resetãrii.
- În timpul funcționãrii se poate stabili ora și data și un „A” va indica faptul cã o valoarea acceptabilã a fost selectatã și va fi stocatã atunci când este intermitent.
 
 Timpul de operare al unei baterii depinde de bateria conectatã precum și de condițiile de operare ale contorului. La fiecare 4 ore sistemul avansat de gestionare a energiei calculeazã
consumul real de energie precum și capacitatea rãmasã de operare. Calculul consumului de energie include mãsurarea fluxului, dialog contor (comunicare și afișaj) și ieșire impulsului.
Bateria internã are o capacitate nominalã de 33 Ah ceea ce oferã o perioadã de operare de 6 ani într-o aplicație de venit. Capacitatea nominalã a unei baterii externe este de 66 Ah iar
timpul de operare este limitat la viața bateriilor- în mod normal 10 ani.
 Perioada normalã de operare de 6 ani se bazeazã numai pe 80% din capacitatea batreriei și un timp de operare / profil de temperaturã de 5% @ 0 °C/32 °F, 80% @ 15 °C/59 °F și 15% @
50 °C/122 °F. Detectarea de scurgeri în versiunea avansatã, va afecta timpul de operare al bateriei dacã o frecvențã de excitare mai ridicatã este selectatã în timpul perioadei de scurgere.
Efectul altor temperaturi poate fi vãzut în figura de mai jos. O variație a temperaturii de la 15 °C la 55 °C (59 °F la 131 °F) reduce capacitatea cu 17%.
 Instalarea fizicã a grupului de baterii poate influența capacitatea bateriei. Capacitatea optimã a bateriei este obținutã cu ajutorul grupului de baterii în poziție verticalã.
 
 5. Verificare

- Modulul verificare mãrește frecvența de mãsurare pentru a asigura o mãsurãtoare maximã per secundã. Aceastã funcție este utilã mai ales pentru a reduce la minim timpul de calibrare a
 mecanismului la validarea acurateței contorului. Cadrul din jurul cifrelor va pâlpâi ușor ceea ce indicã activarea modulului verificare. Rata maximã de impuls la ieșirea A este majoratã
 cu 1kHz iar durata impulsului este setatã la 1 ms. Se va reveni la setãrile anterioare ale impulsului dupã efectuarea verificãrii. Se poate selecta o altã duratã a impulsului mai mare de
 1 ms prin stocarea de noi valori ale impulsului. Aceastã setare va rãmâne valabilã dupã terminarea verificãrii.
- Modulul verificare poate fi activat în douã moduri:
 1) Prin Fow Tool (FT320)
 2) Prin apãsarea comutatorului de pe transmițãtorul PCB prin orificiul în formã de „V” de pe ecranul frontal. Modulul verificare se va opri automat dupã 4 ore de funcționare.
 Verificarea poate fi anulatã și manual prin intermediul Fow Tool (FT320).

 Ghid de reparare pentru MAG 8000 & MAG 8000 CT
- Contorul de apã MAG 8000 & MAG 8000 CT operate pe bazã de baterie se bazeazã pe o tehnologie de mãsurare sigurã iar monitorizarea și diagnosticarea avansatã a alarmei asigurã informații
importante cu privire la performanța contorului, erorile și condițiile de reparare ale acestuia. Funcționarea optimã a contorului necesitã o selectare adecvatã a contorului, instalarea și
punerea în funcțiune corecte pentru aplicația respectivã. Acest ghid de reparare indicã modul de detectare și de soluționare a celor mai obișnuite probleme. Problemele legate de contor și
de aplicarea acestuia sunt indicate de programul de alarmã cu ajutorul simbolurilor de eroare principalã și atenționare afișate și pe înregistrarea și monitorizarea corectã a datelor
disponibile cu ajutorul interfeței de comunicare. Monitorizarea alarmei include înregistrarea individualã a fiecãrei alarme, perioada în care alarma a fost activã, când s-a declanșat
aceasta prima datã și când a fost dezactivatã. Jurnalul alarmã poate fi resetat cu propriile înregistrãri cu privire la orã și datã. Un contor erori comune include toate alarmele active
într-un singur contor. Mai mult, alarmele active sunt înregistrate în jurnalul de date pentru a se putea monitoriza activarea alarmelor. Erorile fatale de la 1 la 4 sunt cele mai
importante și trebuie soluționate deoarece acestea influențeazã operarea contorului. Erorile fatale vor dispãrea odatã ce se corecteazã alarma.

 Date tehnice
 MAG 8000

 Contor
-Acuratețe MAG 8000
 Calibrare standard- ± 0.4% din norma ± 2 mm/s
 Calibrare extinsã- ± 0.2% din norma ± 2 mm/s
 Conductivitate medie- Apã curatã > 20 µs/cm
- Temperaturã MAG 8000
 Ambient--20 ... +60 °C (-4 ... +140 °F)
 Mediu- 0 ... 70 °C (32 ... +158 °F)
 Depozitare--40 ... +70 °C (-22 ... +158 °F)

 Închidere- IP68/NEMA 6P normare; Garniturile de etanțare ale cablului montate necesitã trusa pentru turnare Sylgard pentru a rãmâne IP68/NEMA 6P, altfel se obține normarea
 IP67/NEMA 4; Cablul montat din fabricã obține normarea IP68/NEMA 6P.

 Aprobãri MAG 8000- Aprobare apã potabilã
- WRAS (BS 6920 apã rece) Marea Britanie
- ACS Listat Franța
- DVGW W270 Germania
- Belaqua (B)
- OIML R49 aprobare model

 Conformitate- CEN EN 14154, ISO 4064
- PED: 97/23 EC
- EMC: EN 61000-6-3, EN 61000-6-2, EN 61326-1
 
 Senzor
 
 Dimensiune, flanșã și presiune MAG 8000:
 EN 1092-1 (DIN 2501)- DN 25 și DN 40: PN 40
- DN 50 … 150: PN 16
- DN 200 … 600: PN 10 sau PN 16
 ANSI 16.5 Clasa 150 lb- 1” … 2”: 580 psi
- 2” … 6”: 230 psi
- 8” … 24”: 145 or 230 psi
 AS 4087- DN 50 … 600: PN 16
 
 Frecvențã maximã de excitare
 (Transmițãtorul decide frecvența de excitare)- 6.25 Hz pentru dimensiunea senzorului DN 25 ... 150 (1” ... 6”)
- 3.125 Hz pentru dimensiunea senzorului DN 200 … 600 (9” … 24”)
 Liner- EPDM
 Electrod și electrod împãmântare- Hastelloy C276

 Instalare MAG 8000- Integral (compact) sau de la distanțã cu cablu montat din frabricã cu lungimi de 5, 10, 20 sau 30 m cu conectori IP68/NEMA 6P.
  Conexiunea se face la partea inferioarã a transmițãtorului.

 Închidere- Carcasã superioarã din oțel inoxidabil (AISI 316) și cu un strat de bronz pe partea inferioarã. Euport izolat montat pe perete în oțel inoxidabil (AISI 304).
 Intrãri- cabluri 2 x M20 (un manșon pentru fiecare cablu de 6 … 8 mm (0.02 ... 0.026 ft) este inclus în livrarea standard)
 Afișaj și cheie- Afișaj cu 8 cifre pentru informații principale.
- Simboluri pentru index, meniu și stare pentru informații dedicate.
- Cheie pentru navigare prin informații și totalizator resetare client și funcția apel.
- Informații prestabilite selectabile și meniuri accesibile:
- Operare
- Contor
- Service
- Jurnal date
- Statisticã și scurgere (numai versiunea avansatã)
- Venituri și tarife (numai versiunea avansatã)

 Randament numeric MAG 8000- 2 randamente pasive (MOS), izolate galvanic separat
- Sarcinã maximã ± 35 V DC, 50 mA protejatã la scurtcircuit
- Funcție randament A Programabil ca volum impuls
- înainte – înapoi – înainte/net
- înainte/net
- Funcție randament B
- Programabil ca volum impuls (ca randamentul A), alarmã sau apel.
- Randament- Coeficient impuls maxim de 50 Hz (numai versiunea simplã) și 100 Hz (numai versiunea Avansatã), durata impulsului este de 5, 10, 50, 100, 500 ms.
 
Comunicare- IrDA: Interfașã de comunicare standard în infraroșu integratã cu protocol MODBUS RTU
- Module atașabile:• Interfațã serial RS 232 cu MODBUS RTU (Rx/Tx/GND), punct cu punct cu cablu de maxim 15 m
• Interfațã serial RS 485 cu MODBUS RTU (+/-/GND), multipuncte cu pânã la 32 de dispozitive cu cablu de maxim 1000 m.
- Protocolul MODBUS RTU este un protocol deschis. Vitezã serial 1200, 2400, 4800, 9600, 19200, 38400 Baud
Alimentarea cu energie a bateriei- Auto detectare a sursei de alimentare cu simbol afișat pentru energia rãmasã. În modul baterie, frecvența de excitare este selectatã manual.
- Pachet baterie internã: 2 D-Cell 3.6 V / 33 Ah
- Pachet baterie externã: 4 D-Cell 3.6 V / 66 Ah
Alimentare electricitate 12-24 V AC/DC- Gamã voltaj de intrare: 12-24 V AC/DC (10-32 V AC/DC)
- Consum energie în timpul alinierii: 2 VA
- Izolație: Clasa II
- Siguranțã: 1000 mA T – nu este înlocuibilã
- Protecție la scurtcircuit: Modulul este protejat la scurtcircuit pe baza conectorului de ieșire. Ambele în timpul alimentãrii de la rețea și de la cea de rezervã.
- În conformitate cu standardele: CEI 61010-1, OIML R49-1, EN 61000-6-3, EN 610000-6-2
115/230 V AC rețea de alimentare cu electricitate- Gamã voltaj de intrare: 115/230 V AC, +15% to-20%, 50-60 Hz
- Consum energie în timpul alimentãrii la rețea: 2 VA
- Izolație: Clasa II
- Siguranțã: 250 mA T- nu este înlocuibilã
- Protecție la scurtcircuit: Modulul este protejat la scurtcircuit pe baza conectorului de ieșire. Ambele în timpul alimentãrii de la rețea și de la cea de rezervã.
- În conformitate cu standardele: CEI 61010-1, OIML R49-1, EN 61000-6-3, EN 610000-6-2
Cablu de intrare pentru 12-24 V AC/DC și Alimentare cu energie 115/230 V AC:
- Cablu PUR montat din fabricã de 2 x 1 mm2 (maro, albastru), lungime = 3 m
- Rezistent la lumina soarelui și la apã
- Diametru exterior 7 mm
- Voltaj normat (V AC) 300/500 V AC
- Voltaj de testare (V AC) 2000 V AC
- Gamã temperaturã (°C): Instalare fixã-40 +90 °C
- Aplicare flexibilã-30 +80 °C
- Momentul minim de îndoire 28 mm, (instalare fixã)
- Forțã de tragere maximã 200 N
- Dispozitiv de ieșire: ca și conector baterie- interior
- Baterie de rezervã: ca și conector baterie- exterior

 Caracteristici:

 Frecvențã mãsurare- Max. 1/15 Hz
(putere baterie)
 Totalizator- 3
 Ieșire impuls- 2, max. 50 Hz
 Comunicare- Atașabil
 IrDA- Da
 Ora și data- Da
 Protecția datelor- Da
 Jurnal date- Da
 Identificator aplicație- Da
 Manipulare alarmã- Da
 Status contor- Da
 Diagnostic- Da
 Gestionare putere baterie- Da
 Test de izolație- Nu
 Detectare scurgere- Nu
 Utilizare contor- Nu
 Statisticã- Nu
 Tarif- Nu
 Datã achitare (Profit)- Nu
 
 Ora realã și data (modificare de maxim 15 minute pe an)
 Totalizator (FT101 & FT102 & FT103)
• 2 totalizatoare: Înainte, înapoi, calcul flux net bidirecțional și valoare de start selectabilã gratuitã.
• Un totalizator client, urmat de setarea totalizatorului 1 și resetabil via cheie afișaj sau software cu înregistrarea datei și a orei.
 Mãsurare (FT300...FT334)
• Volum selectabil gratuit și unitate de flux, unde m3 și m3/h este prestabilit în afișaj. Toate celelalte unitãți sunt afișate cu o etichetã de afișaj.
• Frecvența de excitare în timpul funcționãrii bateriei (selectatã manual):
- Frecvența de excitare maximã, simplã selectabilã este de 1/15 Hz
- Frecvența de excitare maximã, avansatã selectabilã este de 6.25 Hz și în legãturã cu senzorul
- Frecvența de excitare prestabilitã este selectatã pentru o funcționare tipicã de 6 ani pentru o aplicație de venit;
 1/15 Hz pentru DN 25 … 150 (1“ … 6“)
 1/30 Hz pentru DN 200 … 300 (8“ … 12“)
• Frecvența de excitare cu tensiunea rețelei de electricitate urmeazã frecvența de excitare a senzorului
• Filtrare constantã ca numere de excitații
• Întrerupere flux scãzut, % din Qn (Q3)
• Detectare conductã goalã (simbol activ pe ecran atunci când este activ)
• Selectare filtru pentru frecvența de tensiune a rețelei de electricitate (50/60 Hz)
• Factor de corecție pentru modificarea direcției de flux sau pentru reglarea mãsurãrii fluxului.

 Jurnal date (FT600...FT739)
• Înregistrarea a 26 de înregistrãri: selectabile ca zilnice, sãptãmânale sau lunare
• Fiecare înregistrare include:
- consumul pentru totalizatorul 1
- Consumul pentru totalizatorul 2
- Alarma pentru perioada curentã (13 alarme)
- Status contor (8 valori)
• Alarmã pentru consum scãzut sau ridicat pentru perioada de înregistrare selectatã
• Valori totalizator 1 pentru toate cele 26 de perioad pot fi citite pe ecran.
 Alarma (FT200...FT274)
• Alarma activã este indicatã pe afișaj
• Monitorizarea tuturor alarmelor cu înregistrare statisticã pe fiecare din acestea
- Numãr total ore în care alarma a fost activã
- Numãrul dãților în care alarma a fost activatã
- Prima datã când apare o alarmã
- Ultima datã când dispare o alarmã
• Erorile critice întrerup mãsurarea, dacã sunt active
- Izolarea semnalului – Imunitatea semnalului fluxului este influențatã (numai versiunea Avansatã)
- Curent bobinã – eroare în acționarea câmpului magnetic al senzorului
- Amplificator – eroare în circuitul semnal
- Suma de control – Eroare în calcului sau manipularea datelor
• Erori în avertizãri
- Tensiune scãzutã – nivelul alarmei bateriei selectabil de cãtre client sau scãderea tensiunii
- Supraîncãrcare flux – Fluxul din senzor depãșește Qmax (125% Qn (Q3, Q4))
- Supraîncãrcarea impulsului la ieșirile A și B – Volumul impulsului selectat este prea mic în comparație cu ritmul fluxului și cu ritmul maxim al impulsului la ieșire
- Consumul – Consumul salvat din datele înregistrate depãșește limita selectatã de client la consum ridicat sau scãzut
- Scurgerea – scurgerea detectatã pe baza setãrilor clientului (numai versiunea avansatã)
- Conductã goalã – Nu existã apã în conductã/senzor
- Impedanțã scãzutã – impedanța mãsuratã a electrodului sub nivelul scãzut al impedanței clientului
- Limitã flux – fluxul real depãșește limita superioarã de flux selectatã.
Status contor (FT120)
 Monitorizarea parametrilor și datelor importante de venit:
• Schimbare totalizatori 1 și 2
• Schimbare tarif totalizator
• Schimbare setãri tarife
• Schimbarea datei și a orei
• Alarma a fost activã (a se vedea înregistrarea de alarmã pentru detalii)
• Jurnalul eronat a fost resetat
• Cheia hardware a fost stricatã
• Contorul a fost repornit

 Protecția datelor
• Toate datele sunt stocate în EEPROM. Totalizatorii 1 și 2 sunt salvați la fiecare 10 minute, statistic la fiecare orã iar consumul de curent și mãsurarea temperaturii la fiecare 4 ore.
• Protecție cu parolã a tuturor parametrilor și protecția hardware a calibrãrii și parametrii de venit.
 Gestionarea puterii bateriei
• Informații optime pentru baterii referitoare la capacitatea rãmasã.
• Capacitatea calculatã include toate elementele de consum și capacitatea disponibilã a bateriei este reglatã în relație cu temperaturã ambiantã.
 Diagnostic
• Auto-testul continuu include
- curentul bobinei pentru acționarea câmpului magnetic
- circuit intrare semnal
- Calcularea, manipularea și stocarea datelor
• Caracteristici
- Statisticile alarmei și a înregistrãrii pentru analiza erorilor
- Impedanța electrodului pentru a verifica contactul real
- Simulare flux pentru a verifica lanțul de semnale impuls și comunicare pentru scalare corectã
- Numãrul mãsurãrilor senzorului (excitãri)
- Temperatura transmițãtorului (calcularea capacitãții bateriei)
- Alarmã impedanțã scãzutã pentru modificãrile în mijloace
- Alarmã flux atunci când fluxurile superioare definite sunt depãșite
- Modul de verificare pentru verificarea performanței de mãsurare rapidã.
• Versiunea avansatã include
- Test izolație „Diafonie”
- Utilizare contor
- Profil consum
- Date referitoare la fluxul și consumul statistic

 Testul de izolație (numai versiunea avansatã)
Testarea imunitãții semnalului fațã de perturbãri și instalații defectuase. Intervalul testului este selectabil iar mãsurarea este întreruptã în timpul perioadei de test de 4 minute.
Detectarea scurgerilor (numai versiunea avansatã)
Monitorizarea celui mai scãzut flux sau volum în timpul perioadei selectate in ferestra de timp în decurs de 24 de ore. Scurgerea este detectatã de-a lungul unei perioade selectate unde
valoarea monitorizatã depãșește nivelul posibil de scurgere. Valorile minime și maxime sunt stocate odatã cu înregistrarea datei. Ultima valoarea stocatã este vizibilã pe ecran.
Utilizarea contorului (numai versiunea avansatã)
6 înregistrãri pentru monitorizarea întregului timp în care contorul a funcționat la intervale scãzute diferite. Intervalele înregistrate sunt selectabile gratuit ca % din Qn (Q3).
Tarif (numai versiunea avansatã)
6 înregistrãri de tarif numãrã volumul livrat în decursul ferestrelor selectate pentru tarif, pe baza perioadei din zi, ritmurilor de flux, sau o combinație. Tariful poate fi utilizat și
pentru profilul de consum acolo unde consumul este în legãturã cu diferite intervale de timp sau ritmuri de flux. Valorile tarifului sunt vizibile pe ecran.
Data achitãrii (numai versiunea avansatã)
La o datã predefinitã, valoarea index ale totalizatorului 1 este stocatã. Valorile vechi sunt stocate pentru a arãta ultimele douã valori index totalizate 1. Valorile de achitat sunt
vizibile pe ecran.

Statistici (numai versiunea avansatã)
• Ritm flux minim cu înregistrarea orei și a datei
• Consum zilnic minim cu înregistrarea datei
• Consum zilnic maxim cu înregistrarea datei
• Consumul total al ultimelor 7 zile și consumul zilnic
• Consumul lunar real
• Ultimul consum lunar

Mai multe

Debitmetre electromagnetice cu baterie Conține 2 produse.

Se afişează 1-2 din 2 articole
Se afişează 1-2 din 2 articole