Statia de Epurare Urlati

New product

Statie compacta de epurare cu un debit de 25MC/Zi.
Lucrare realizata integral de Siemcrom Grup SRL

More details

Informații

Principalele caracteristici:

Epurarea apelor uzate cu ajutorul instalațiilor de epurare compacte sau asamblate la beneficiar (din bazine prefabricate) se realizează prin procese biologice, în cadrul cărora se folosește nămol activat în suspensie. Tratamentul apei are la baza procese de nitrificare, denitrificare, și procese de reducere pe cale biologică a fosforului, fără a fi nevoie de adaos de substante chimice. Separarea apei rezultate de nămolul în suspensie are loc în zona de decantare. Instalația reacționează în mod automat pe parcursul unei zile în funcție de fluxul de apă uzată influentă în stație. Nămolul în exces din instalație este stabilizat aerob: fiind inodor și non-toxic, poate fi folosit în siguranță în agricultură. Bazinele sunt acoperite cu capace din polipropilenă, peste care se poate aplica un strat de gazon fals.

 

Descrierea procesului tehnologic

Procesul începe cu treapta de epurare mecanică, în care materialele grosiere sunt reținute pe sita - cos. Apa astfel pre-tratată trece spre treapta de epurare biologică. Elementul de bază al stației compacte pentru epurarea apelor uzate este un bioreactor biologic care integrează într-un bazin o cameră de activare (în care au loc procese de îndepărtare a azotului și fosforului cu ajutorul nămolului activat ce conține bacterii aerobe, anaerobe și anoxice, capabile să realizeze procesul de epurare), și o cameră pentru separarea nămolului activat de apa epurată.

 

Camera pentru activare este împărțită în zone și secțiuni în care se asigură condițiile speciale pentru tratamentul biologic, de exemplu: zona de fermentare – anaerobă, zona pentru denitrificare - anoxică și zona pentru nitrificare - aerobă. Zonele comunică între ele prin treceri și scurgeri. Din camera de separare, nămolul activat este recirculat în primul compartiment al bioreactorului cu ajutorul unui air-lift. Omogenizarea, circularea și recircularea amestecului activat se obține cu ajutorul unei suflante de aer, acestea fiind singurul echipament electro-mecanic al acestei tehnologii.

 

Zona de amplasare a instalației

Instalația poate fi amplasată oriunde, deoarece nu degajă miros și zgomotul este practic inexistent. Adâncimea gropii se va calcula în funcție de cota radierului canalizării. Stația de epurare se va monta pe o fundație perfect plană din beton armat, având o grosime de cca. 10-15 cm, și poate fi îngrădită pentru a se evita pătrunderea persoanelor neautorizate. După efectuarea racordurilor de intrare și de ieșire, bazinele se vor umple cu apă concomitent cu umplerea cu nisip stabilizat a spațiului rămas liber între acestea și pereții săpăturii.

 

Operare și întreținere

Stația de epurare este complet automatizată, singurele operațiuni de întreținere necesare fiind evacuarea nămolului produs (se face anual, de către o firmă specializată, în conformitate cu legislația în vigoare) și inlăturarea materialelor grosiere din grătarul coș (intervalul de timp se stabilește prin inspecție vizuală). Nămolul este stabilizat din punct de vedere biologic și poate fi folosit în agricultură cu avizul organelor sanitare.

Atingerea parametrilor optimi din punct de vedere calitativ și cantitativ durează aproximativ 30 de zile de la data terminării lucrărilor de construcții, montaj și instalare, în momentul în care se va asigura de către beneficiar încărcarea instalației de epurare cu ape uzate la minim 25% din capacitatea pentru care a fost dimensionată instalația. După punerea în funcțiune, singurele cheltuieli vor fi cele cu energia electrică, deoarece stația de epurare nu necesită adaos de reactivi chimici.

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Statia de Epurare Urlati

Statia de Epurare Urlati

Statie compacta de epurare cu un debit de 25MC/Zi.
Lucrare realizata integral de Siemcrom Grup SRL